Honda rincon 680

Uporabniški avatar
smitko
Obiskovalec
Reactions:

Honda rincon 680

Odgovor Napisal/-a smitko » 01 Mar 2013, 09:46

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4631259

Honda je praktično nova,a mislite da je vredna teh 8k? Po vseh ameriških forumih sem precej prebral in opazil ,da vsi jokajo zarad tega ker nima lock diffa,in da je prešvoh oz. nima pravega razmerja za muding :) Njihov glavni namen je plavanje po rekah in blatu,kar pa meni nebi niti slučajno padlo na pamet da potopim svojo hondico. :) Že vrsto let vozim Hondo(avto) in nekako mi srce govori da je to to :) A ima kdo kakšno pametno mneje iz prakse oz. pozna koga ki jo ima in lahko kaj več pove.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Honda rincon 680

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Mar 2013, 10:25

Tako sem jo jaz doživel (to isto Hondo po kateri povprašuješ)...očitno ni nek prodajni hit.... :mrgreen:
...malce "porolaj" navzdol do teksta...
http://www.moto-sport.si/forum/phpBB3/v ... 346&t=1000
Sicer se je od takrat razočaranje že malce poleglo in Honda nenazadnje ni slab motor kot sem ga sam doživel...no pač stvar okusa. Zagotovo ima Honda renome in tradicijo....čeprav tudi na Dirt-Trax testih ni doživela nekega presežka.

Uporabniški avatar
smitko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smitko » 01 Mar 2013, 11:54

Agregat vem da je narejen za vedno,ampak če ni nekega uzitka v sami voznji potem odpade. Hvala.

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 01 Mar 2013, 15:57

v enakem rangu, letnik itd.. od kolega - prvi lastnik, vsi servisi bili narejeni na pooblaščencu. (menjava je bila za outlander 800)
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6381482 Okoli cene bi se še dalo kaj reči.

Ta Honda pa se res dolgo že prodaja. Pri nas pa verjamem, da je tudi prava redkost.

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 01 Mar 2013, 16:31

A Renegade je v bistvu en tak hibrid med delavcem in sportnikom?

Honde se bolje prodajajo v UK, od kjer sem mislil uvoziti enkrat davno.

Vedno se najde čas za eno furco...

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 01 Mar 2013, 17:13

Pa vseeno @BIF: a raje Hondo al po kubaturi primerljivega kitajca?

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Mar 2013, 17:48

Huh zdaj si me pa dobil. Najprej jaz nisem referenca za karkoli...po moje boš moral še dober "check" naredit.
Osebno pa mislim, da tu ni vprašanje...jaz bi se odločil za Hondo...če zanemarimo performanse....je Honda zagotovo pojem kvalitete in vzdržljivosti.
Zagotavljam ti pa nekaj...pri Hondi ne boš nikoli zamenjal jermena.... :mrgreen:
Čeprav glede na ceno Honde....jaz vem kaj bi vzel.... ;) ..pa NI kitajc...pa Honda tudi ne!

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 01 Mar 2013, 18:31

No, to je res. Za to ceno dobiš AC, BRP, ipd.
Sam sem kupil CF moto, kjer sem rekel, ce me prime, grem naprej. Seveda me je zagrabilo, tako da zbiram solde za vecjo stvar, nekje okoli 6-6500€. Potem pa naprej.
Ker imam na grbi se tri investicije poleg, moram zlagoma, da se ne zapletem.

Kolega je rekel: "kupi japonca, karkoli, samo da japonca".

Drugi kolega je rekel, da avto ni pravi avto, kjer pod haubo ne pise "Achtung".

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Mar 2013, 20:51

Za avto se strinjam s kolegom...tudi za atv se strinjam. Japonca obvezno...takoj za BRP-jem!

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 01 Mar 2013, 20:53

No-no! Ne tako hitro...
Kaj pa Suzuki KQ :lol:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Mar 2013, 21:00

KQ je PRVI za BRP-jem... :mrgreen:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 01 Mar 2013, 21:03

V vlakl za AC-jem!

Drugače bi pa jaz tudi rad poizkusil tole Hondico in mi je prav žal,da je nima nihče v bližini [-X

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 02 Mar 2013, 10:23

Glede nemca kot avta pa imam spremenjeno mnenje. Imel sem VW passata, ki sem ga zaradi "sluzbenih obveznosti" menjal za Peugeota 407sw. In temu francozu sem "zameril" predvsem udobje, mehko voznjo (2,2 motor ima 170 KM, tako da je delovna hitrost med 150-170km/h).

Ko sem lani spet vozil nemca, sem se najprej vprasal, kdo kupuje tako trde avtomobile. Kaksna razlika?!? Nisem bil za Peugeota, sedaj pa ne grem vec proc (tudi zaradi "sluzbenih obveznosti", saj delamo zanje).

Ko se navadis na udobje, je to to. Kolega je menjal leto starega BMW 3 za 508 GT - navdusen mi je pol ure razlagal, kaj vse ima in kako dobro se pelje. Cena za BMW z isto opremo je bila 86.000€, P508GT pa 43.000€.

Ok, mogoce bo 508GT delal lepo do 300.000km, pa vseeno. Who cares.

Imajo pa vsake oci svojega malarja, kar se lepo vidi tudi na tem forumu, kjer vsak stoji za svojo znamko, ne pa kritizira prevec drugih. Kar je lepo.

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 02 Mar 2013, 10:28

Aja, ce kupuje kdo Peugeota ali Citroena, naj mi pove, ker lahko zrihtam kaksno dobro varianto.
(Npr. Pred tremi leti sem kupil Partnerja za 11.500€, pred tednom je sel za 11.400€).

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 03 Mar 2013, 08:35

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Mar 2013, 08:44

Mislim da ni homologiran.... :?

Uporabniški avatar
smoukar
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smoukar » 03 Mar 2013, 11:31

BossZ napisal/-a:No, to je res. Za to ceno dobiš AC, BRP, ipd.
Sam sem kupil CF moto, kjer sem rekel, ce me prime, grem naprej. Seveda me je zagrabilo, tako da zbiram solde za vecjo stvar, nekje okoli 6-6500€. Potem pa naprej.
Ker imam na grbi se tri investicije poleg, moram zlagoma, da se ne zapletem.

Kolega je rekel: "kupi japonca, karkoli, samo da japonca".

Drugi kolega je rekel, da avto ni pravi avto, kjer pod haubo ne pise "Achtung".
Sam tlele me moti to, recimo, jaz bi raje CF moto x6, novga kot karkoli rabljeno za tak denar. Popravite me, če se motim. Gledam skozi svoje oči, ker jaz bi ga rabil za vozit, ne pa plavat v blati in skakat čez meje in podobno.

Stari ljudje so rekli, da je mir v hiši, če je moški zdrav in ima ženska veliko dela.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 03 Mar 2013, 13:22

smoukar napisal/-a:
Sam tlele me moti to, recimo, jaz bi raje CF moto x6, novga kot karkoli rabljeno za tak denar. Popravite me, če se motim. Gledam skozi svoje oči, ker jaz bi ga rabil za vozit, ne pa plavat v blati in skakat čez meje in podobno.
Iz osebnih izkušenj te popravljam. Raje kupim (ustrezno vzdrževanega) rabljenega yenčka ali dolarčka kot novega x6.

Res da je x6 na videz zelo dopadljiv, toda zgolj samo to. Številke na števcu ur in km. na mojem grizzu ter morebitni stroški izrednih popravil (sem ne spadajo redni servisi temveč nenadejane okvare, strojelomi in pod.presenečenja) in seveda podobne izkušnje ostalih uporabnikov omenjenih vozilc govorijo same po sebi.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

BossZ
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a BossZ » 03 Mar 2013, 13:52

Tukaj se strinjam z brinovcem. Tudi pri avtih se nisem kupil novega, temvec raje demo, 3000-10000 km. Glih tolk, da se avto vdela in pokaze napake.

In ja, Kitajc je postal vsecen, vendar stvari niso narejene za resno uporabo. Saj sem se cofkota navadil, vceraj sem naredil prvih 25km, in dela v redu. Vendar ga moram na roke uzigat (ker ima napako na neki kajli) in pa stalno mi dela 4x4. Tistemu, ki ga to ne moti, je pac ok. Meni ni.

tomy30
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tomy30 » 03 Mar 2013, 14:18

Izgleda,da vsi stopamo v ta ATV svet po nekje istih stopnicah in ker bi radi sigurno vozilo si umislimo novega korejca-kitajca.Vendar pa kaj kmalu spoznamo da beseda sigurnost ni v slovarju kitajcev in korejcev.Saj ne da so slabi motorji,ampak zahtevajo od nas veliko več živcev in motoroznanstva kot ostali.
Zato je naslednji motor rabljena priznana znamka z tradicijo in kvaliteto.Ampak do tukaj smo za mopede zdevali že 10-14 tisoč evrov ](*,) .Koliko pa stane nov grizzly ali brp?

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 03 Mar 2013, 18:29

Odvisno kaj gledaš... za novega vsekakor 10k eur... ampak imaš RES mir, ker z nobenim neboš zgrešil. Jaz tudi vem, da so tajvanci mamljivi, tudi sam sem skoraj kupil goesa 625... dokler nisem še kaj drugega probal in FERTIK.

Sej vse "crkuje", ampak priznane znamke imajo res minimalno število napak in še te se takoj odpravijo. Res redko kdo ima težave z kakšnimi posegi v srce in drobovje, sploh pa do 15.000km... to prvo leto nimaš niti kaj pomislit na šaraufanje.

Pri rabljenih pa je tako... sam sigurno nebi kupil niti BRP-ja z 15.000km. Ker zdaj še predobro vidim kaj vse se lahko v 15.000 gre narobe in koliko vzdrževanja je potrebnega v tej dobi. 15.000km na atv-ju je že kar "precej", sploh ob poštenih furah. Če to ni bilo dobro porihtano/vzdrževano je nakup...
Se pa splača počakat in spremljat net... sam sem kupil moped z 1500km, brat z 3000km in še en kolega z 670km... narod kupi in pol si dejansko ne ve kaj začeti z ATV-jem. In tak nakup je bingo.

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Mar 2013, 19:05

jay886 napisal/-a:
Pri rabljenih pa je tako... sam sigurno nebi kupil niti BRP-ja z 15.000km. Ker zdaj še predobro vidim kaj vse se lahko v 15.000 gre narobe in koliko vzdrževanja je potrebnega v tej dobi. 15.000km na atv-ju je že kar "precej", sploh ob poštenih furah. Če to ni bilo dobro porihtano/vzdrževano je nakup...
Sklepam, da ko bo tvoj imel 15.000 km ne bo več za kupit. Torej boš tega vozil do konca ali pa boš nekoga lepo "namočil"?
No s 25.000 prevoženimi (težkimi) km. na mojem BRP-ju in verodostojnimi pričami (tudi dobro znanih ljudi z izkušnjami in renomejem iz tega foruma) se s tvojo trditvijo nikakor ne strinjam. Motor mora bit vožen in redno vzdrževan pa mu DOLGO ni hudega. Motorji v katere pa se vlivajo "priporočene" "juhice", nameščajo vsi mogoči "performance" dodatki, predvsem pa so slabo vzdrževani, pozimi pa stojijo v garažah, nato pa se zapodijo s polnim gasom po cestah...no takšnih res ni za kupit. Motor letnik 2009 z 500 prevoženimi km. je mnogo večja loterija pri nakupu kot takšen z recimo 12-15-000 prevoženimi. Še najljubši pa so mi oglasi..."nikoli vožen po terenu"! Terensko vozilo gonjeno po cestah....katastrofa za vse komponente takega vozila. To šele je krš!
Mojega po tvojih merilih očitno "zvoženega" pa NE ZAMENJAM za nobenega najnovejšega kitajsko-taiwanskega-korejskega...kaj jaz vem kakšnega še vzhodnjaka!
Je pa nekaj dejstvo. Moja 650-ka najverjetnje ne bo nikoli šla od hiše...in sicer...ker dela kot ura, ker me ni nikoli razočarala, ker jo redno vzdržujem in ji zaupam bolj kot kateremukoli drugemu motorju in pa ker me bo vsako še tako veliko morebitno popravilo prišlo ceneje kot nakup novega odličnega nikoli po terenu voženega motorja, ki pa je lahko loterija...le da bo nekaj krepkih 1.000 EUR dražji. Ko imaš enkrat kvalitetno zadevo se jo splača vzdrževat in vozit, vozi, vozit....še posebaj če si v teh letih kot jaz, ko ti lepa plastika in nov napis nista potrebna za dvigovanje samozavesti....ker si to pač prerasel!
P.S.
Moj odgovor ne leti na tebe osebno (da ne bo slabe volje). Le moj pogled na, po moje, zgrešeno teorijo!

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jay886 » 03 Mar 2013, 19:16

bif, takih je za eno roko, ki bi bili za kupit pri teh km. Dobro veš, da pri tvojih km z nepravilnim vzdrževanjem in predvsen vožnjo je motor že potreben "generalke" in to je velik rizik kupit. To je že kar nekaj let, kar nekaj stvari bi lahko šlo narobe itd (zate se ve in ni problem) Vsi ostali manj vzdržujejo in več vozijo, dokler gre-gre. Pol pa prodat in se ga rešijo. Isto kot pri avtomobilih. Ti crkne turbina in že misliš, da je avto za odpad. Zamenjaš na brzino in prodaš. Včasih tega ni bilo.

Se pa strinjam, da ga nebi menjal za tajvanca. Ampak glede na to, kako držijo cene rabljeni, sploh 2006-2009 letniki... se včasih splača kaj preračunat in kupit novega BRP-ja ali pa 1-2 leti starega po možnosti z garancijo :-k

Sam pa še vedno bi kupil mogoče, ampak od koga, ki bi ga poznal. Drugače no way. Sem preveč videl, kako v praksi folk "vzdržuje".. ko še filtra ne zamenjajo/očistijo...

v vsakem primeru pa je vsak rabljen nakup riziko pa naj ima 500km ali pa 30k km :)

Slika

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Mar 2013, 19:26

Ja se strinjam s teboj. Jaz sem ga kupil z 13.000 prevoženimi km...na blef vendar zavestno. Najprej sem dal narediti konkreten pregled kjer smo zamenjali valjčke in verige v motorju (vsak 18 EUR) in od takrat je v mojih rokah in mojim nadzorom (vzdrževanju). Nočem se hvalit vendar motorju res zaupam, in ga ne bi zamenjal še manj pa prodal, ker zanj ne bi dobil toliko kot je v resnici vreden. Zato kot rečeno ga raje vzdržujem in vozim.
Sicer pa se s trinjam, da je nakup ob neznani zgodovini lahko tudi pri BRP-ju velika loterija!

Uporabniški avatar
Hawkeye
Začetnik
Reactions:
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a Hawkeye » 04 Mar 2013, 09:25

[quote="tomy30"]Izgleda,da vsi stopamo v ta ATV svet po nekje istih stopnicah in ker bi radi sigurno vozilo si umislimo novega korejca-kitajca.Vendar pa kaj kmalu spoznamo da beseda sigurnost ni v slovarju kitajcev in korejcev.

Tomy, Kitajcev in Korejcev na splošno ni za metati v isti koš (govorim na splošno glede tehnologije in kvalitete). Korejci so bliže Japoncem. Kar pa se tiče štirikolesnikov - Korejci jih ne izdelujejo. [-X

Odgovori